"Av gnistan födes flamman" (V.I. Lenin). "En enda gnista kan tända en hel präriebrand" (Mao Zedong).

19 december 2010

Vi bygger om

Här kommer Gnistan att återuppstå inom kort. Tills vidare kan du följa
utvecklingen på Nyhetsbanken.se. Stefan Lindgrens personlíga blogg har flyttat till
http://8dagar.blogspot.com/

God jul & Gott nytt år

Glöm inte att ge dem du tycker om en julkapp! En årsprenumeration på Afghanistan.Nu kostar bara 100 kr
på plusgiro 33 13 24-4.

5 kommentarer:

 1. Stefan! Jag fick nyss in en beställning till Bokbörsen på gammalt DFFG/KFML/SKP-material, där jag sålde första numret av Gnistan 1/1967 i folioformat för 50 kr. I det numret har Knut Senander en hälsning under rubriken: "Av gnistan födes flamman".
  Hälsningar
  Bror Kajsajuntti

  SvaraRadera
 2. Trist, men inte oväntat, är att inriktningen är leninism och maoism med en koppling till 70-talets Gnistan. Med dessa glasögon kommer beskrivningen av dagens värld att bli förvrängd och alternativet till dagens kapitalism blir en efterapning av Sovjetunionen, som bevars har rasat samman av sig själv. En liten fingervisning om vådan av att tro på utländska gudar/auktoriteter uppmärksammar du själv då du kommenterar Hans O Sjöströms artikel i Fib/K. Lite brydd konstaterar du: ”Så här i efterhand kan vi väl tillstå att bedömningen av Sovjetunionen inte det minsta återspeglade det faktum att detta var en supermakt stadd i upplösning.”

  SvaraRadera
 3. Abdullah Gürgün28 januari 2011 kl. 03:29

  Käre Stefan,

  Gnistan behövs mer än nånsin.

  Sverige och svenskar behöver en antiimperialistisk, modig och reko tidning där gamla värderingar som solidaritet, broderskap,jämlikhet, jämställdhet, frihet (som SAP och V struntar i) ska bli byggstenar för en ny progressiv, patriotisk folkrörelse.

  Visst "Av gnistan födes flamman" (V.I. Lenin). Visst "En enda gnista kan tända en hel präriebrand" (Mao Zedong), visst gmistan tänder vårt hopp.

  Jag gratulerar dig för initiativet. Du kan räkna mig med.

  Kamratliga hälsningar

  Abdullah Gürgün

  SvaraRadera
 4. Hej
  Var finns Den gröna boken alt. Gröna boken av
  Moammar Qadhaffi, svensk översättning 1975 ?
  En liten med grönt omslag.
  Jan-Olof Svensson
  alaban_5@msn.com

  SvaraRadera
 5. eva@kunskaparna.com23 februari 2015 kl. 15:10

  Hej Stefan Lindgren,
  jag läste din blogg "Jag och Vilks". Jag är varken rysskännare eller känner av Vilks fick veta en hel del värt att tänka på. Som norska är jag givetvis en del av detsamma. Många norrmän slogs på norsk sida mot ryssen. Många andra slogs under tyskt regering i norsk uniform. Judar i landet rendafes ut utan norska protester. Utrensning av god och ond lever vi med. Det var inte svårt för mig personligen att välja bort Vilks häcklande av Muhamed. Det är inte Jihadister som är måltavlan. Den här bloggen har jag delat och jag hoppas det är ok. En riktig bra tankeställare tänker jag. Ska försäka få till blogg själv. Okunnig som jag är.

  SvaraRadera